ISAM elektronika d.o.o.

Gora 23 D
1218 Komenda


tel: 041 612 631
e-mail: info@isam.si

Domofoni in videofoni

 

 

Za večjo varnost so vam navoljo različni videofoni in domofoni, ki poskrbijo, da se vrata v vaše stanovanje odprejo le dobronamernim gostom.

 

Elementi: Notanja enota, zunanja enota, napajalnik, preklopnik, električna ključavnica, video modul, govorni modul, šifrator (kodirnik), modul za klic na telefon, dodatna kamera.

 

Proizvajalci: BPT, Urmet, IIS, Kenwei, Dahua, KoCom, Elvox, Videx, Panasonic.

 

 

Notranja enota domofon

 

bpt_domofonurmet_notranja

 

Je slušalka preko katere se lahko pogovarjamo z zunanjim obiskovalcem. V primeru, da imamo v stanovanju več slušalk oz. stanovanj se lahko kličemo tudi med seboj (intercom). Slušalka ima že vgrajeno tipko za odpiranje vrat. Z montažo dodatne tipke lahko prožimo tudi motor za odpiranje dvoriščnih vrat.

 

 

Notranja enota videofon

 

kenwei_notranja_videobpt_videobpt_opera

 

Vsebuje slušalko in monitor za komunikacijo z zunanjim obiskovalcem. Monitorji so lahko črnobeli ali barvni. Ostale funkcije so sorodne domofonu.

 

 

Zunanja enota

 

zunanja_kenweibpt_zunanjiurmet_sintesiurmet_geniya

 

Poznamo nadometne in podometne izvedbe. Opremljene so z zvočnikom, mikrofonom ter tipkami za poziv. Pri videofonu vsebuje zunanja enota še kamero.

 

 

GSM domofon (brezžični domofon)

 

GSM_domofon_vecstanovanjskiGSM_domofon_4GSM_domofon_1

 

 

GSM domofoni so samostojne zunanje enote, ki za svoje delovanje potrebujejo le napajanje 12Vdc in SIM kartico. S pritiskom na tipko pokličemo željeno osebo. Z osebo lahko komuniciramo in ji odpremo vrata. Uporabljamo pa ga lahko tudi kot "CLIP" vmesnik za odpiranje vrat. Možne so izvedbe do 100 stanovanj v nadometni in podometni izvedbi.

 

 

IP videofon

IP videofon

 

IP videofoni imajo podobne funkcije kot navadni domofoni. Največja prednost je povezljivost v LAN ali WAN omrežje. Primerno tudi za večje objekte z večimi vhodi, kjer lahko vse enote povežemo na receptorsko mesto. Z obiskovalcem lahko komuniciramo preko notranje enote, računalniške aplikacije ali pametnega telefona.

 

 

Šifrator (kodirnik)

šifrator_modulurmet_sifrator

 

V zunanjo enoto (modulni sistem) se lahko vgradi šifrator za odpiranje vratl. Lahko je tudi kot samostojna enota za odpiranje vrat.

 

 

Napajalnik

napajalnik

 

Enota napaja zunanjo in notranjo enot ter daje potrebno napetost za odpiranje električne ključavnice. Nekatere izvedbe imajo napajalnik vgrajen v notranji enti.

 

 

Preklopnik

preklopnik

 

Pri sistemu večih stanovanj posktbi za preklapljanje med uporabniki in med zunanjimi enotami (več vhodov).

 

 

Modul za klic na telefon

 

Omogoča, da ob pritisku na pozivno tipko modul pokliče željeno številko in omogoči komunikacijo z obiskovalcem prek telefona. Z določenim zaporedjem znakov na telefonu lahko obiskovalcu iz oddaljene lokacije odpremo vrata.

 

 

Električna ključavnica

kljucavnicamag_kljucavnica

 

Za odpiranje vrat poznamo več izvedb električnih ključavnic. V primeru, da bomo imeli vrata dalj časa odprta (pristopna kontrola) uporabimo enosmerne električne ključavnice z nisko porabo. Montaža je možna na vse vrste vrat.