ISAM elektronika d.o.o.

Gora 23 D
1218 Komenda


tel: 041 612 631
e-mail: info@isam.si

Video nadzor

videonadzor

 

Pri sistemu varovanja z video kamerami se trudimo, da je poleg kvalitetnih posnetkov namestitev elementov čim manj moteča za objekt, uporaba sistema pa preprosta za še tako zahtevnega uporabnika.

 

Elementi: DVR snemalnik, Video nadzorna kartica, Monitor, IP kamera, Dome kamera, PTZ kamera

 

Proizvajalci: Dahua, HikVision, Tiandy, Sony, Samsung, JVC, Panasonic.

 

Priklop, programiranje in servis: Imate teža pri priklopu in konfiguraciji video naprav. S svojim strokovnim znanjem vam bomo z veseljem priskočili na pomoč.

Vsem elektroinštalaterjem nudimo posebne popuste, svetovanje in sodelovanje pri izvedbi tehničnega varovanja.

 

Digitalni snemalnik

dvr_snemalnikekranmonitor

Je samostojna enota za gledanje, pregledovanje in arhiviranje posnetkov iz nadzornih kamer. Omogoča priklop od 4 do 32 kamer. Slike kamer lahko spremljamo na monitorju ali televiziji. Resolucija zajemanja slik je do 12MP. Snemalniki omogočajo ogled posnetkov iz oddaljene lokaceije preko LAN ali WAN omrežja, vklop/izklop relejskih izhodov (luči, centralno ogrevanje...). Posnetke je možno pregledovati preko pametnega telefona ali tablice.

 

 

Standardne kamere

standard_kamera

So malo večje, saj imajo v sebi tudi pretvornik in se prikljičujejo neposredno na napajalno napetost (brez adapterja). Te kamere imajo več možnosi za nastavitve in so zaradi širšega objektiva bolj občutljive. V notranjih prostorih so nameščene brez v zunanjih pa z ohišjem, ki je odporen na dež, mraz in udarce. Za nočne posnetke se priporoča kombinacija s senzorskim reflektorjem oz. da zagotovimo dovolj svetlobe.

 

 

IR kamera

ir_kamerair_kamera2IR_kamera

Imajo vgrajene diode, ki oddajajo IR svetlobo. Tako je možnost gledanja tudi pri pogojih brez svetlobe. So različne po velikosti in številu IR diod. Več kot imajo diod daljši in močnejši je snop svetlobe. IR diode začnejo svetiti šele pri slabih pogojih svetlobe, takrat se spremenijo tudi barve (slika postane vedno bolj črno-bela).

 

 

Dom kamera

dom_kamera

Nameščena v kupoli in se navadno montira na strop. Lahko je v različnih izvedbah s fiksnim ali nastavljivim objektivom, v navadnem ali »Anti-vandal« ohišju. Prednost te kamere je tudi, da se od daleč ne vidi smer zajemnanja slike.

 

 

PTZ kamera

ptz_kameraptz_kamera2

Glavna njihova značilnost je v tem, da jih lahko krmilimo (levo, desno, gor, dol, zoom in, zoom out). Primerne so predvsem za objekte, kjer je prisoten varnostnik- nadzornik. Zelo uporabna je tudi v kombinacija s standardno kamero (pri boljših snemalnikih), saj le ta lahko proži akcije na PTZ kamerah in jo usmerja na določena polja kjer se detektira premikanje. So dražje, vendar lahko nadomestijo več navadnih.

 

 

Preberite si zakon o zaščiti osebnih podatkov